In de wolken

Drijvend door de lucht

Nadat alle passagiers veilig in de mand zitten, brengt de ballonvaarder de ballon naar een door hemzelf gekozen hoogte. Vervolgens laten we ons zwevend als een vogel door de wind meevoeren. Genietend van het weidse uitzicht passeren we alles wat zich onder ons afspeelt. Schitterende natuur, rustieke dorpjes en zwaaiende mensen. Omdat we afhankelijk zijn van de wind blijft de bestemming van onze reis een avontuur.De landing

Na ongeveer 1 tot 1,5 uur, kijkt de ballonvaarder uit naar een geschikte landingsplaats. Zodra deze gevonden is, wordt de daling ingezet en zetten we de ballon aan de grond. Bij wat  meer wind zal de mand nog wat over de grond schuiven of zelfs omkiepen, bij rustig weer zal de landing ook rustig verlopen. Na de landing wordt de ballon weer opgeruimd en ingepakt en is het tijd om het avontuur waardig af te sluiten. Volgens de aloude traditie van de ballonvaart onderga je een luchtdoop en word je in de (lucht)adelstand verheven. Uiteraard met het heffen van een goed glas champagne.

Veiligheid voorop

Ballonvaren is de oudste en veiligste vorm van luchtvaart en daarom  is het ook onze passie en hobby. Maar ook een hobby die wij proffessioneel trachten uit te voeren. Wij besteden daarom eveneveel aandacht aan veiligheid als volledig commerciele bedrijven. Jaarlijks ondergaan onze ballonnen dezelfde verplichte strenge keuring en voor de vaart wordt gecontroleerd of alles daadwerkelijk in orde is. Voordat je bij ons instapt ontvang je bovendien nog een gedegen instructie over wat je kan verwachten. Het is belangrijk dat je de aanwijzingen van de ballonvaarder opvolgt. Je  zult dan ervaren dat het niet ingewikkeld is en als vanzelf gaat. Voor het geval dat er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch iets gebeurt, hebben wij als extra veiligheid een passagiersverzekering afgesloten. Deze verzekering is standaard bij de prijs inbegrepen.
  • Genieten van schitterende uitzichten
  • Gemakkelijk instappen; mand met deur
  • Geef een ballonvaart cadeau
  • Prijzen
  • Contact