Ballonvaart

Als je bij ons een ballonvaart wilt maken, dan proberen we zoveel mogelijk om boven je eigen woonomgeving te varen. Meestal varen wij met een ballon waarbij, naast de piloot, 4 tot 5 passagiers mogen meevaren. Indien je wilt varen met een complete groep,  dan heb je voorrang voor het bepalen van een datum en kun je in overleg een eigen startlokatie bepalen. Hier is uiteraard wel toestemming voor nodig van de landeigenaar en/of plaatselijke overheid.
 
Voor overige passagiers stellen wij de groepen samen en bepaalt, afhankelijk van de weersomstandigheden, waar er gestart wordt. Bestaat je groep uit meer personen dan wij mogen vervoeren met onze ballon? Bel dan gerust, we gaan dan varen met meerdere ballonnen tegelijk. 

Wanneer kunnen we ballonvaren?

Om te kunnen ballonvaren zijn we sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De meeste vaarten vinden vinden daarom plaats in de periode maart tot oktober.

De start

Op een geschikt startveld wordt de ballon opgebouwd en als alles compleet is, wordt begonnen met het vullen van de ballon met koude lucht. Dit doen we met een ventilator. Als de ballon zijn mooie ronde bolle vorm begint te krijgen, wordt begonnen met het verwarmen van de inhoud met behulp van de brander. Zo'n 20 minuten nadat we zijn begonnen, staat de ballon overeind.

Ready for take-off

Nu is het moment gekomen om in te stappen. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een mand met een deur, instappen is daaroor heel eenvoudig. De ballonvaarder doet de laatste inspecties en het sein "ready for take-off" kan worden gegeven. Als dan de ballon wordt losgekoppeld , klimmen we langzaam de lucht in. Dan pas beseffen veel van onze gasten waarom dit avontuur eigenlijk niet aan andere mensen kan worden uitgelegd. Je moet dit zelf echt ervaren om dit avontuur te kunnen begrijpen.

Prijzen

 Ballonvaart Prijs
Ballonvaart in Groningen, Drenthe, Friesland of kop van Overijssel €170,- p.p. inclusief champagnedoop met certificaat en passagiersverzekering
Ballonvaart in een andere regio €170,- p.p. + een toeslag voor de reiskosten (afhankelijk van de afstand)
Exclusieve ballonvaart voor 2 personen €600,-  inclusief champagnedoop met certificaat en passagiersverzekering

  • Genieten van schitterende uitzichten
  • Gemakkelijk instappen; mand met deur
  • Geef een ballonvaart cadeau
  • Prijzen
  • Contact